Малта
Нова Година в Малта

За офертата

Валета, Малта
6 дни / 5 нощувки

от 1076
лв.Дати на отпътуване:
29.12.2021 г.

Транспорт:
Самолет


 
MEGA SALE OFFER!!! ПОСЛЕДНИ МЕСТА !!!

 

Програма

Малта – островна държава под северноафриканското слънце - едно от предимствата на тази прекрасна страна е нейният климат. Малта е най-слънчевата страна в Европа с повече от 3000 часа слънчево греене през годината.

Република Малта е островна държава, разположена върху архипелаг в центъра на Средиземно море южно от Италия, източно от Тунис и северно от Либия. Първи финикийците откриват стратегическото значение на архипелага при своята колонизация на западното Средиземноморие. След тях идват Рим, Византия, Арабският халифат, Арагон, норманите, Малтийският орден, Франция и Великобритания, като всички са търсели добри пристанища за контрол върху Средиземно море.
Въпреки че географски островите са част от Африка и лежат върху африканската континентална плоча, културно и исторически те са част от Европа. През 2004 г. страната става член на Европейския съюз. И по население, и по площ Малта е най-малката страна-член на ЕС. Малтийският език е единственият семитски език, официален за европейска държава.
Мистичният ореол около Малтийския орден и топлият средиземноморски климат правят Малта привлекателна туристическа цел за много европейци целогодишно.

MEGA SALE OFFER!!! ПОСЛЕДНИ МЕСТА !!!


ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН /София - Малта
Програмата започва със среща на летище София, ТЕРМИНАЛ 2 за полет с АК „Wizz Air“ в 14:30 ч. Пристигане в Малта в 15:35 ч.; трансфер до избрания хотел, настаняване и нощувка.

ВТОРИ ДЕН / Малта
Закуска.
Свободно време или възможност за провеждане на допълнителна екскурзия - ВАЛЕТА – “градът на рицарите”.
Нощувка в хотела.

ТРЕТИ ДЕН / Малта
Закуска.
Свободно време или възможност за провеждане на допълнителна екскурзия - МДИНА и РАБАТ - “града на мълчанието“.
Празнична вечеря в навечерието на Новата година на 31.12.2021 г. - срещу допълнително заплащане.
Нощувка в хотела.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН / Малта
Закуска.
Свободно време или възможност за провеждане на допълнителна екскурзия - ТРИТЕ ГРАДА И СИНЯТА ПЕЩЕРА - Малтийския юг.
Нощувка в хотела.

ПЕТИ ДЕН / Малта
Свободно време или възможност за провеждане на допълнителна екскурзия - ОСТРОВ ГОЗО.
Нощувка в хотела.

ШЕСТИ ДЕН / Малта - София
Закуска.
Освобождаване на стаите, трансфер до летището за обратен полет Малта - София.
Пристигане на летище София.

Цената включва:
 • Самолетен билет София-Малта-София с включен ръчен багаж с размери до 40x30x20 см и до 10 кг.;
 • Летищни такси;
 • Споделен трансфер летище-хотел-летище;
 • Пет нощувки в избрания хотел и база изхранване;
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 5 000 евро.

Цените не включват:
 • Регистриран багаж до 20 кг. – 220 лева в двете посоки;
 • Можете да вземете ръчния си багаж на борда, само ако закупите Wizz Priority, цена от 55 лева в посока в зависимост от момента на заявяването. 1 ръчен багаж с размери до 40х30х20 см; 1 багаж с колелца в салона с размери до 55х40х23 см, до 10 кг. и качване на борда с предимство;
 • Допълнителни екскурзии;
 • Лични разходи;
 • Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване“ за клиенти над 70 г. - 20 лв.;
 • Новогодишни вечери;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване";
 • Индивидуален трансфер.

ВАЖНО: За всички туристи на "Дрийм Холидейс БГ" ЕООД, пътуващи по програми през 2021, за които се изисква отрицателен резултат от проведен PCR тест за влизане в съответната държава или при прибиране в България, ТУРОПЕРАТОРЪТ е договорил преференциални цени за тестване в лаборатории "Рамус" в цялата страна.

 • Цената на PCR тестовете в Лаборатории Рамус е 90 лв, като туристи на Дрийм Холидейс БГ ЕООД ползват отстъпка от 20 % или заплащат 72 лв. При по-големи групи, Туроператорът предоставя доп. 10 % отстъпка.

Полетно разписаниe на АК Wizz Air:
Дата Номер на полет Излита от Час Каца в Час
29.12.2021 W6 4365 София 14:30 Малта 15:35
03.01.2022 W6 4366 Малта 16:05 София 18:55
 • Разписанието може да претърпи промени и подлежи на препотвърждение преди полета.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
 • от третия ден, следващ записването до 60 дни преди датата на пътуването – 35% (тридесет и пет процента) от общата цена на пътуването.
 • от 59 до 30 дни преди датата на пътуването – в размер на депозита.
 • по-малко от 29 дни преди датата на пътуването или неявяване /no show/ - 100% (сто процента) от общата цена на пътуването.
Ако посочените срокове не противоречат на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ЗАПИСАНИ УЧАСТНИЦИ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО: 10

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • Задграничен паспорт или лична карта с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане;
 • Подписване на договор за организирано пътуване.

ПЛАЩАНИЯ:
 • Депозит в размер на 50%;
 • Пълно плащане – 60 дни преди датата на заминаване;
 • Плащанията се извършват по банков път

ЗАБЕЛЕЖКИ:
 • Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност
 • Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания
 • Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказана туристическа виза, където се изисква такава
 • Туроператорът не носи отговорност за загубата на багаж по време на полетите.
 • Паспортни и визови изисквания: за пътуване до Малта е необходимо да притежавате международен паспорт или лична карта, с валидност 6 месеца от датата на връщане
 • Застраховката, включена в туристическия пакет, покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица
 • Информация относно отпътуването (сборен час и място, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите до 7 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон
 • Гарант на туроператора по смисъла на чл. 97 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗК "ЛЕВ ИНС" АД, застрахователна полица № 00080001/13062110000034 от 15.01.2021 г.
 • Туроператорът предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт до 5 дни след сключване на договор.
 • Местна валута: евро


Условия за влизане в страната при ковид-19 вижте ТУК


Хотели по програмата

1076 лв.
Буджиба, Малта
1236 лв.
Сейнт Пол Бей, Малта
1327 лв.
Сейнт Пол Бей, Малта
1378 лв.
Сейнт Пол Бей, Малта
1414 лв.
Сейнт Джулианс, Малта
1894 лв.
Сейнт Джулианс, Малта
1929 лв.
Сейнт Джулианс, Малта
1953 лв.
Сейнт Джулианс, Малта
1953 лв.
Мелиеха, Малта
2047 лв.
St Georges Bay
2188 лв.
Сейнт Джулианс, Малта
2312 лв.
Сейнт Джулианс, Малта

Допълнителна информация

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ
Ще научите всичко за историята на Малта, традициите и обичаите на хората тук. Ще посетите най-красивите места, които непременно трябва да се посетят.

ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ЕКСКУРЗИИТЕ
1. Място на тръгване – улицата или алеята пред входа на хотела, в който сте отседнали
2. Бъдете точни – автобусите не чакат повече от 3 минути.
3. Напускайки групата по време на екскурзията непременно се информирайте къде и в колко часа е срещата ви с екскурзовода. При закъснение повече от 5 минути автобусът тръгва и всички закъснели се прибират обратно за своя сметка.
4. Ако програмата на екскурзията включва посещение на храмове и църкви, жените да се погрижат за дрехи покриващи раменете както и дрехи покриващи коленете(включително мъжете).
5. Екскурзиите за новогодишната програма се провеждат на БЪЛГАРСКИ език.

ВАЛЕТА – “градът на рицарите” (4 часа) - 106 лв. – цена при минимум 2-ма записани
Екскурзия до столицата на Малта – Валета. Градът е обявен за музей на световното наследство от UNESCO още през далечната 1980 а година! Разходката започва от крепостните врати на този средновековен град по старинните улици до градините Barrakka откъдето се открива великолепен изглед към Големия залив. Ще спрем на площада пред една от най-важните сгради в Република Малта – Mинистерски съвет. Същата е построена през 1740 за рицарите от Португалия, Леон и Кастилия. На този красив площад ще посетим крепостта Saint James Cavalier (1560 ). Следва една типична за 450 годишната Валета – улица Света Урсула. Слизайки по калдаръмените стъпала на тази автентично съхранена улица, човек се връща в XVI век. На всеки ъгъл стоят красивите статуи на най-популярните католически светци и общохристиански апостоли. В хода на екскурзията ще посетите църквата на корабокрушението на апостол Павел. Този храм е нарeчен от посетилите “Скритият скъпоценен камък на Валета” Не много хора знаят, че в него се съхраняват мощи от тялото на Апостол Павел. Екскурзията продължава до главният площад на Валета, пред двореца на Великите Магистри, в който сега се помещава канцеларията на Президента на Малта. Свободно време за снимки или за кратък отдих в някоя от сладкарничките наоколо,

 • При желание за посещение на Катедралата Свети Йоан Кръстител билетите са плащат допълнително, при влизане и са на стойност 15.00 евро/Пенсионери и ученици – 12.00 евро. Екскурзоводът съпровожда желаещите да посетят мястото.

МДИНА и РАБАТ – градът на мълчанието (4 часа) - 106 лв. – цена при минимум 2-ма записани
Мдина – това е древната столица на Малта. Градът е столица на архипелага за римляни, византийци, араби. В разцвет е по времето, когато архипелагът е част от Испания. Екскурзията започва с разглеждане на крепостните стени и кули построени още през IX век. Панорамата, която се открива към цяла Малта е наистина великолепна.
Разхождайки се из града ще разгледате красивите къщи построени преди повече от 400 години. Ще посетите Кармелитската църква в Мдина – една от първите барокови сгради на острова дело на френският военен архитект Медерико Блондел.
Следващото място в програмата е град Рабат. Заедно с Мдина двете селища са били главен град на острова до идването на арабите през IX век. Разхождайки се по сякаш застиналите някъде в Средновековието улици ще видим една от първите болници съществували на острова - Santo Spirito. Свободно време на центъра на града. Желаещите могат да посетят катакомбите на Апостол Павел (цена на билета: 5.00 евро/ Деца 2.50 евро) един от най-добре запазените римски подземни погребални комплекси в Малта.
Екскурзоводът съпровожда желаещите да посетят мястото.

ОСТРОВ ГОЗО (8 часа с обяд) - 174 лв. – цена при минимум 4-ма записани
Екскурзията е посветена на вторият по големина остров от Малтийският Архипелаг - Гозо. Фериботите отплуват от най-северната точка на Малта, пристанището Чиркеуа. Същите са съвременни и имат комфортни закрита и открита палуби, от които гледките по време на пътуване са приказни. Пътуването с ферибота е само 25 мин. В Гозо ексурзията започва с посещение на мястото, в което според гръцката митология знаменитият войн Одисей прекарва седем години от живота си пленник на любовта си към нимфата Калипсо. Продължаваме с природните феномени - "вътрешното море" и скалата "фунгус".
Жителите на остров Гозо винаги са били най-добрите занаятчии на архипелага . И днес тази традиция продължава. Екскурзията включва посещение на място, където ще можете да видите тези изделия, да опитате сладкиши, напитки, мед и др. и да си купите сувенири. Следва кратка разходка по уличките на главният град Виктория и свободно време за обяд (не е включен в цената). След обяда екскурзията продължава в знаменитата Цитадела. Последна в програмата е Базиликата "Та Пину". Днешният великолепен храм е построен на мястото на много стар параклис, където според вярванията през 1883 година едно момиче от близкото селце връщайки се след работа на полето чува гласът на Дева Мария. Днес Базиликата е място за поклонение на всички малтийци и гости на острова.
Връщане обратно в Малта с ферибота.

ТРИТЕ ГРАДА И СИНЯТА ПЕЩЕРА - Малтийският юг (4 часа) – 106 лв. – цена при минимум 4-ма записани
Посещение на трите древни града Senglea, Cospicua, Vittoriosa. Тези древни градове са били многократно арена на дълги обсади и жестоки битки. През 1565 година Сюлейман Великолепни сам разбира за силата на оръжито на рицарите хоспиталиери губейки единственната война в живота си и целият си боен флот. В Vittoriosa са запазени много старинни здания, които напомнят за славните рицарски времена. И от трите града ще може да се насладите на великолепния изглед към Големия Залив – морската врата на Малта. Място, което неочаквано за много от нас се оказва свързано с българската история.....ще научите интересни факти за това и ще посетите места, които до днес помнят нашите предци. Завършваме на централният площад на градът на победата Vittoriosa, където ще имате възможност за кратък отдих в кафето на знаменитият музикален клуб на името на Свети Лаврентий - покровителят на града.
След това екскурзията продължава с посещение на едно много живописно място – Синята пещера. Уникален природен феномен в най – южната част на острова. Посешавайки го, големият български пътешественик Симеон Идакиев възкликва : “Аз не разбирам защо Малта се нарича Острова на рицарите а не Острова на Синята пещера “


Защо да резервирате с Dream Holidays?
Коректност и професионализъм
През годините изградихме стабилна и доверена мрежа от партньори по целия свят, представители на най-големите местни туроператори и агенти
Качество на разумни цени
Проверили сме лично всеки хотел, който предлагаме. Съставяме грижливо и внимателно всяка програма и винаги изпращаме наш представител на място, за да гарантираме коректното и отлично обслужване
Хиляди доволни клиенти
Инвестираме в създаването на незабравими спомени и лоялните ни, дългогодишни клиенти гарантират за това
Резервирай и печели
Пътувай с Дрийм Холидейс, стани част от програмата за лоялни клиенти и получавай отстъпка от всяка своя сметка