Специални предложения
Ливан - обиколен тур със 7 нощувки в Бейрут

За офертата

Бейрут, Ливан
8 дни / 7 нощувки

от 2767
лв.Дати на отпътуване:
17.09.2022 г.

Транспорт:
Самолет


 

 

Програма

Ливан е малка средиземноморска държава, но размерът не отразява дълбочината на историята й. Ливан е най-сигурната страна в Близкия изток и доста безопасна за туристите, особено за пътуващите жени.
Ливан предлага изобилие: от древни римски руини до добре запазени замъци, от варовикови пещери до исторически църкви и джамии, от красиви плажове, сгушени в Средиземно море до планински ски курорти, от световноизвестна ливанска кухня до безкраен нощен живот и дискотеки.
Ливан определено е едно от най-историческите места в света, тъй като историята му предшества писмените сведения... Последните археологически находки показват, че Ливан все още има много исторически съкровища, които трябва да бъдат открити. Много места тук си заслужават да се видят.

ПРОГРАМА:
ПЪРВИ ДЕН - София- Бейрут
Излитане от София за Истанбул за последващ полет до Бейрут с авиокомпания Търкиш Еърлайнс. Кацане в Бейрут. Посрещане от представител на компанията партньор. Трансфер до избрания хотел. Настаняване, нощувка.

ВТОРИ ДЕН - Сидон - Тир (190 км)
Закуска и отпътуване към южната част на Ливан - Via Damour - посещението на юг ще започне със Сидон, жизненоважен търговски и административен център. Неговата звезда е замъкът на кръстоносците с изглед към пристанището. Старият град все още стои със своите алеи и своите сукове (пазари), които са запазили своите черти от Средновековието. Древната му история е неясна не само поради липса на археологически разкопки, но и за разграбване на античните паметници в края на ХІХ и началото на ХХ век. Продължете към Тир, който преди това е бил остров. Основните обекти, които представляват интерес, са Триумфалната арка, Хиподрумът и разкопките, връщащи ни над към времето, когато са били населяване от кръстоносци, римляни, гърци, до византийската епоха
Връщане в хотела в Бейрут и нощувка.

ТРЕТИ ДЕН - Бейрут - Хариса - Библос (86 км)
След закуска отпътуване за посещение на столицата на Ливан: Бейрут. Ще посетите Скалата на гълъбите, Крайбрежното авеню, а след това центъра на града, където ще намерите един от най-големите проекти за реконструкция в света и ще посетите Националния музей. След това ще продължите към Хариса, изкачвайки се с кабинковия лифт (затворен в понеделник) до Светата статуя на Нотр Дам за спираща дъха гледка към Джоуния и Бейрут. Следобед ще продължите към Библос, най-старият град в света, непрекъснато населен в продължение на 5000 години. В Библос ще посетите: Цитаделата, църквата Свети Йоан и старото пристанище.
Връщане в хотела в Бейрут и нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Бишари - Кедърс - Куджая (240 км)
Закуска в хотела. Тръгвате към Бишари, където ще посетите музея Гебран. След това продължавате към гората Кедърс, която съдържа около 300 кедрови дървета. Тя е символ на горите, с които Ливан е бил добре известен в древността. Ханаанците, египтяните и финикийците използвали кедрово дърво за изграждането на своите храмове и кораби. След това ще посетите манастира Свети Антоний Куджая в долината Кадиша, изпълнена с пещери и скални заслони, обитавани от 3 хилядолетие пр. Н. Е. До римския период, долината е била осеяна с пещерни параклиси, скити и скални манастири.
Връщане в хотела в Бейрут и нощувка.

ПЕТИ ДЕН - Пещерите Джейта - Факра – Байт Мери (53 км)
Закуска в хотела.
Днес ще посетите пещерата Джейта. Пещерата е резултат от ежедневната работа на природата през последните хиляда години. Горната пещера е достъпна с лифт и се разглежда пеша, след това долната пещера се разглежда с малка лодка, която се движи във вътрешното езеро. Продължавате нагоре по планината, за да стигнете до Факра. На около 1500 метра над морското равнище стои римски храм в много добра форма. След това пътят ви ще мине през ливанските планински села Kfarbedian, Bickfaya нататък до Broumana. Ще посетите Beit Mery и Deir Qalaa. На връщане към Бейрут можете да наблюдавате отгоре долината и римския акведукт Збеиде близо до Mkalles.
Връщане в хотела в Бейрут и нощувка.

ШЕСТИ ДЕН - Дейр ел Камар - Бейтеддин (86 км)
След закуска ще посетите първото селище: Дейр Ел Камар, това е стар град, ограден с крепостна стена с архитектура от 17 и 18 век. Ще продължите към Бейтеддин. Този дворец е най-добрият пример за ливанска архитектура от 19-ти век; строен е в продължение на тридесет години от Емир Башир. Ще посетите дворцовия комплекс и неговите музеи (костюми и оръжия от онази епоха), както и изискана колекция от добре запазени византийски мозайки.
Връщане в хотела в Бейрут и нощувка.

СЕДМИ ДЕН - Баалбек - Ксара - Анджар (186 км)
След закуска отпътувате за долината Бекаа, за да стигнете до най-големите исторически забележителности в света: ще посетите Баалбек и ще разгледате руините там. Тук е най-голямото римско съкровище на Ливан, броено сред чудесата на древния свят. Селището включва храмовете на Юпитер, Бакхус и Венера, със забележителния Велик двор и Шестоъгълната предградина. Продължавате към винарната Ksara, за да опитатевино ливанско производство, след което отпътувате към Анджар, за да посетете Омаяд, разположен в южната част на равнината. В древни времена това е бил голям търговски център. В подножието на Източния хребет, близо до най-важния воден източник - река Литани, през древността и средновековието Анджар е бил предпочитано място в долината Бекаа, важен кръстопът.
Връщане в хотела в Бейрут и нощувка.

ОСМИ ДЕН Бейрут – София
Закуска, трансфер до летище за полет до Истанбул и последващ полет до София.

Цената е в лева на човек и включва:
 • Самолетен билет София-Истанбул-Бейрут-Истанбул-София с редовен полет на авиокомпания Търкиш Еърлайнс;
 • 1 бр. ръчен багаж до 8 кг. и 1 бр. чекиран багаж до 30 кг.;
 • 7 нощувки в хотел по избор на съответната база изхранване;
 • Входни такси на посещаваните обекти;
 • Англо или руско-говорящ гид;
 • Трансфер летище Бейрут - хотел - летище Бейрут;
 • Трансфери по цялата програма;
 • Медицинска застраховка "Помощ при пътуване" с покритие 5000 евро.

Цената не включва:
 • Допълнителни екскурзии;
 • Разходи от личен характер;
 • Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване“ за клиенти над 70 г. - 27 лв.;
 • Доплащане за застраховка „Отмяна на пътуване“ до 5 дни след сключване на договор – препоръчително.

В случай че минималният брой записани участници /15 петнадесет/ за осъществяване на екскурзията не е достигнат - цените подлежат на актуализация.

ВАЖНО: За всички туристи на "Дрийм Холидейс БГ" ЕООД, пътуващи по програми през 2022, за които се изисква отрицателен резултат от проведен PCR тест за влизане в съответната държава или при прибиране в България, ТУРОПЕРАТОРЪТ е договорил преференциални цени за тестване в лаборатории "Рамус" в цялата страна.

 • Цената на PCR тестовете в Лаборатории Рамус е 90 лв, като туристи на Дрийм Холидейс БГ ЕООД ползват отстъпка от 20 % или заплащат 72 лв. При по-големи групи, Туроператорът предоставя доп. 10 % отстъпка.

Примерно полетно разписание на авиокомпания Turkish Airlines:
Номер на полет Маршрут Излита в Каца в
TK1028 София-Истанбул 09:40 11:10
TK 824 Истанбул-Бейрут 12:50 14:40
TK 825 Бейрут-Истанбул 16:00 18:00
TK1029 Истанбул -София 19:20 20:35
•Важно: полетното разписание подлежи на препотвърждение преди датата на заминаване.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
 • от третия ден, следващ записването до 60 дни преди датата на пътуването – 35% (тридесет и пет процента) от общата цена на пътуването.
 • от 59 до 30 дни преди датата на пътуването – в размер на депозита.
 • по-малко от 29 дни преди датата на пътуването или неявяване /no show/ - 100% (сто процента) от общата цена на пътуването.
Ако посочените срокове не противоречат на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ЗАПИСАНИ УЧАСТНИЦИ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО:
 • Цената е валидна при група от минимум 15 плащащи туриста. В случай че минималният брой записани участници за осъществяване на екскурзията не е достигнат - цените подлежат на актуализация. В този случай туроператорът има право да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение.
 • При несъбиране на минималния брой записани туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията:
 • 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-голяма от 6 дни.
 • 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни.
 • 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-малка от 2 дни.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.
 • Българските граждани могат да получат безплатна едномесечна туристическа виза на летището в Бейрут или на сухопътните граници на Ливан, с възможност за продължаването й с два месеца, при условие, че представят закупен двупосочен билет,хотелска резервация или адрес на настаняване.
Внимание! Притежатели на паспорти, в които има положени израелски визи, не се допускат в страната, независимо от статута на пътуващия.
 • Подписване на договор за организирано пътуване.

ПЛАЩАНИЯ:
 • Депозит в размер на 50% .
 • Пълно плащане – 30 дни преди датата на заминаване.
 • Плащанията се извършват по банков път.

ЗАБЕЛЕЖКИ:
 • Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.
 • Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.
 • Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказана туристическа виза, където се изисква такава.
 • Туроператорът не носи отговорност за загубата на багаж по време на полетите.
 • Местата в самолета се разпределят на случаен принцип. Туроператорът не гарантира места едно до друго в самолета.
 • Паспортни и визови изисквания: за пътуване до Ливан е необходимо да притежавате международен паспорт с валидност 6 месеца от датата на връщане, в който няма положена израелска виза. Виза се поставя на място на летище. Към днешна дата е безплатна.
 • Застраховката, включена в туристическия пакет, покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица.
 • Информация относно отпътуването (сборен час и място, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите до 7 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон.
 • Гарант на туроператора по смисъла на чл. 97 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗД "ЕВРОИНС" АД, застрахователна полица № 03700100003718 от 09.02.2022 г.
 • Туроператорът предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт до 5 дни след сключване на договор.
 • Местна валута: ливанска лира.


Хотели по програмата

2767 лв.
Бейрут, Ливан
2929 лв.
Бейрут, Ливан
3171 лв.
Бейрут, Ливан

Допълнителна информация

Защо да резервирате с Dream Holidays?
Коректност и професионализъм
През годините изградихме стабилна и доверена мрежа от партньори по целия свят, представители на най-големите местни туроператори и агенти
Качество на разумни цени
Проверили сме лично всеки хотел, който предлагаме. Съставяме грижливо и внимателно всяка програма и винаги изпращаме наш представител на място, за да гарантираме коректното и отлично обслужване
Хиляди доволни клиенти
Инвестираме в създаването на незабравими спомени и лоялните ни, дългогодишни клиенти гарантират за това
Резервирай и печели
Пътувай с Дрийм Холидейс, стани част от програмата за лоялни клиенти и получавай отстъпка от всяка своя сметка