Специални предложения
Нова Година - Круиз по Нил и почивка в Хургада от София и Варна

За офертата

Хургада, Египет
7 дни / 6 нощувки

от 2130
лв.Дати на отпътуване:
28.12.2021 г.

Транспорт:
Самолет


 
SUPER MEGA SALE OFFER!!! ПОСЛЕДНИ МЕСТА !!!

 

Програма

SUPER MEGA SALE OFFER!!! ПОСЛЕДНИ МЕСТА !!!

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН / София – Хургада
Заминаване от Летище София/Варна с директен чартърен полет до Хургада. Посрещане на летището от представител на фирмата – партньор в Египет, уреждане на визови и митнически формалности. Трансфер до избрания от Вас хотел в Хургада. Настаняване, свободно време, вечеря и нощувка.

ВТОРИ ДЕН / Хургада - Асуан
Закуска в хотела. Трансфер от Хургада до Асуан с автобус. Пристигане в Асуан, качване на борда на круизен кораб 5*. Обяд на борда (според времето на пристигане в Асуан). След обяда - посещение на храма Фила и стената на язовир Асуан.
Древният център на Египет за култа към Изида, Храмовете на Фила са били почитани от фараонската епоха през гръцкия, римския и византийския период, като всеки владетел прави свои собствени допълнения към камъните тук. Това свещено място заслепява пътниците още от първите круизи по Нил, тръгнали от Кайро, и е един от най-важните паметници на Нубия.
Язовир Асуан, или по-точно от 60-те години насам, Асуанският висок язовир, е най-големият насип в света, построен през Нил в Асуан, Египет, между 1960 и 1970 г. Значението му до голяма степен засенчва предишния завършен Асуански язовир, първоначално завършен през 1902 г. надолу по течението. Въз основа на успеха на Ниския язовир, а след това при максималното му използване, изграждането на Високия язовир се превърна в ключова цел на правителството след Египетската революция от 1952 г .; със способността си да контролира по-добре наводненията, да осигури увеличено съхранение на вода за напояване и да генерира водноелектричество, язовирът се разглежда като ключов за планираната индустриализация в Египет. Подобно на по-ранното прилагане, Високият язовир има значителен ефект върху икономиката и културата на Египет. Вечеря и нощувка на борда.

ТРЕТИ ДЕН / Асуан - Ком Омбо - Едфу
Закуска на борда. Отплаване към Ком Омбо около 13.00 часа. Обяд на борда. Посещение на храма Ком Омбо.
Храмът Ком Омбо се намира в Ком Омбо в провинция Асуан, южен Египет. Храмът е създаден по време на управлението на Птолемей VI, за да почита боговете Собек и Хор. Наскоро районът на храма беше реновиран и възстановен. Отплаване към Едфу. Вечеря и нощувка на борда.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН / Едфу - Есна - Луксор
Закуска на борда. Посещение на храма Едфу и отплаване към Есна.
Храмът на Едфу, или Храмът на Хорус, е вторият по размер храм на древен Египет, след Храма на Карнак, разположен в град Едфу в Горния Египет на западния бряг на Нил, който е бил известен по време на елинистическата период на разговорния гръцки като (Ἀπόλλωνος πόλις) и на латински (Apollonopolis Magna), представляващ храма Един от последните опити на Птолемеите да построят храмове в съответствие със стила и величието на своите предци. Изграждането на Храма на Хор отне около 180 години. * Пресичане на шлюза Esna и плаване до Луксор. Обяд на борда. Пристигане в Луксор около 16.00 часа. Посещение на Източния бряг (храмовете в Карнак и Луксор).
Храмът Луксор е голям комплекс от древни египетски храмове, разположен на източния бряг на Нил в град Луксор, днес известен като (Тива древен). Създаден е през 1400 г. пр. Н. Е. 1 Храмът Луксор е построен за поклонение на Амон-Ра, съпругата му Мут и сина им Хонсу. Те са боговете, които също се наричат Тиванската триада (Триадата на Тива). Храмът Луксор е построен по времето на царете на Осемнадесета династия и Деветнадесета династия.
Карнак или храмовият комплекс в Карнак, който е известен като Храмът в Карнак, е група храмове, сгради и колони, където процесите на разширяване и строителство продължават от фараонската ера, по-специално царете на Средното царство, до римската ера през Луксор в Египет на източния бряг. Храмът е построен за божествената триада Амон (Амон Ра в съвременната ера), съпругата му богиня Мут и синът им бог Хонсу; И всеки от тях има храм, принадлежащ към храмовия комплекс в Карнак. Понякога туристи и неспециалисти имат предвид само храма Карнак, храмът, принадлежащ на Амон Амон Ра.
Новогодишна празнична вечеря и нощувка на кораба.

ПЕТИ ДЕН / Луксор - Хургада
Закуска на борда и слизане от круизния кораб. Продължение на обиколката с посещения на Западния бряг на Нил, включително Долината на царете, Храмът на кралица Хатшепсут в Дейр Ел-Бахари.
Долината на царете е долина в Египет, където за период от близо 500 години от 16 до 11 век пр. Н. Е. са изкопани скални гробници за фараоните и могъщите благородници от Новото царство (Осемнадесетата до двадесетата Династиите на Древен Египет).
Храмът на Хатшепсут или храмът на моргата на Хатшепсут е храм от Осемнадесетата династия на Египет, а най-добрите останали храмове са построени преди около 3500 години в Дейр ел Бахари, Египет. Построена е от кралица Хатшепсут на западния бряг на Нил срещу Тива (столицата на древен Египет и седалището на поклонението на Амон) (Луксор днес). Храмът на Хатшепсут се отличава с уникалния си архитектурен дизайн в сравнение с египетските храмове, построени на източния бряг на Нил в Тива. 1 Храмът се състои от три последователни етажа с открити тераси. Храмът е построен от варовик, а пред колоните на втория етаж са издигнати варовикови статуи на бог Озирис и царица Хатшепсут в красиво разпределение. Първоначално тези статуи са били цветни, а сега от цветовете са останали само някои паметници, а някои статуи са в много добро състояние, което показва елегантността и красотата на дизайна на храма.
Трансфер от Луксор до Хургада с автобус. Пристигане в Хургада и трансфер до хотела. Вечеря и нощувка в хотел Хургада.

ШЕСТИ ДЕН / Хургада
Закуска в хотела.
Свободно време за плаж и допълнителни екскурзии.
Вечеря и нощувка в хотела.

СЕДМИ ДЕН / Хургада - София/Варна
Закуска в хотела. Свободно време и обяд. Освобождаване на хотела и трансфер до летище Хургада за полет до София/Варна. Кацане на летище София/Варна.

Цените са в лева, на човек в двойна стая и включват:
 • Самолетен билет София/Варна – Хургада – София/Варна с чартърен полет с включен 1 брой регистриран багаж до 20 кг и 1 брой ръчен багаж до 8 кг;
 • 3 нощувки в хотел 5* по избор (Hawaii Caesar Palace или подобен или Gravity Aqua Park или подобен) в Хургада на база изхранване all inclusive;
 • 3 нощувки на круизен кораб Miss Egypt 5* или подобен със закуски, обяди и вечери;
 • Всички трансфери по програмата;
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 5000 евро;
 • Посещение на храмовете в Карнак и Луксор;
 • Посещение на Долината на Царете, Храмът на Хатшепсут и Колосите на Мемнон;
 • Посещение на храмовете в Едфу и Ком Омбо;
 • Посещение на Асуан (Хай Дам, Незавършения обелиск и храма Филе);
 • Новогодишна Гала вечеря на борда на круизния кораб с шоу програма - включва обогатена стандартна вечеря на шведска маса, напитките са срещу доплащане;
 • Посрещане и изпращане на летището от представител на фирмата – партньор в Египет;
 • Екскурзовод на английски език;
 • Обслужване от представител на фирмата – партньор в Египет;

Цените не включват:
 • Входна виза за Египет – 25 $ (заплаща се на място при пристигане на летището в Хургада);
 • Бакшиши на кораба – 50 $ (заплащат се на място);
 • Допълнителни екскурзии в Хургада (заявяват се от България при закупуване на пакета);
 • Застраховка Отмяна на пътуване;
 • Разходи от личен характер.
 • Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване“ за клиенти над 70 г. - 20 лв.

Забележка:
 • Цените са калкулирани при курс Щатски долар - Лев - 1 USD= 1.65 лв., при промяна на курса на долара в посока увеличение или намаление туроператора си запазва правото да променя цените.

ВАЖНО:
За всички туристи на "Дрийм Холидейс БГ" ЕООД, пътуващи по програми през 2021, за които се изисква отрицателен резултат от проведен PCR тест за влизане в съответната държава или при прибиране в България, ТУРОПЕРАТОРЪТ е договорил преференциални цени за тестване в лаборатории "Рамус" в цялата страна.

 • Цената на PCR тестовете в Лаборатории Рамус е 90 лв, като туристи на Дрийм Холидейс БГ ЕООД ползват отстъпка от 20 % или заплащат 72 лв. При по-големи групи, Туроператорът предоставя доп. 10 % отстъпка.

Полетно разписание :
Дата Полет Тръгва от - Пристига в Часове излитане/кацане
28.12.2021 FB8519 София - Хургада 11:00 - 13:55
03.12.2022 FB8520 Хургада - София 15:00 - 18:15
Важно: полетното разписание подлежи на препотвърждение преди датата на заминаване.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРЕВОЗВАЧА:
 • авиокомпания БЪЛГАРИЯ ЕЪР, (FB)
 • седалище и адрес: ул. Иван Вазов 2, София 1000, България
 • тип самолет: A320 – 200
 • Възможна е промяна на типа самолет!

 • Цените на самолетните билети в тези оферти са калкулирани при следните цени на горивата: Варна: 500 долара на тон; Хургада: 500 долара на тон и при валутен курс 1 Eur = 1,20 USD. Поради постоянно променящите се цени на горивата и валутния курс USD / EUR авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай цената на пътуването ще се промени с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени. Ако има такова изменение, информация за това ще бъде публикувана 10 дни преди датата на съответния полет, за което клиентите за този полет трябва да бъдат уведомени и те ще могат да заплатят тази горивна такса до 7 дни преди пътуването в агенцията, където са записани (за записвания по-ма лко от 20 дни преди съответния полет също ще важи обявената горивна такса за този полет, ако има такава).

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
 • до 60 календарни дни преди датата на отпътуване – не се удържа такса
 • от 59 до 30 календарни дни преди датата на отпътуване – удържа се такса в размер на внесения депозит
 • от 29 до 20 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 85% от общата сума на туристическия пакет
 • по-малко от 19 календарни дни преди датата на отпътуване до деня на отпътуване – таксата е в размер на 100% от общата сума на туристическия пакет
Ако посочените срокове не противоречат на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ЗАПИСАНИ УЧАСТНИЦИ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО:
 • Всички чартърни самолетни екскурзии се осъществяват при минимум 130 туриста. В случай че минималният брой записани участници за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията:
20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-голяма от 6 дни
7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-малка от 2 дни.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • Валиден задграничен паспорт минимум 6 месеца от датата на напускане на страната
 • Виза за Египет
 • Подписване на договор за организирано пътуване

ПЛАЩАНИЯ:
 • Депозит в размер на 50%
 • Пълно плащане – 60 дни преди датата на заминаване
 • Плащанията се извършват в офисите на туроператора в лева или с дебитна/кредитна карта или по банка.

ЗАБЕЛЕЖКИ:
 • Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност
 • Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания
 • Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказана туристическа виза, където се изисква такава
 • Туроператорът не носи отговорност за загубата на багаж по време на полетите.
 • Паспортни и визови изисквания: за пътуване до Египет е необходимо да притежавате международен паспорт, валиден 6 месеца от датата на връщане
 • Застраховката, включена в туристическия пакет, покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица
 • Информация относно отпътуването (сборен час и място, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите до 7 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон
 • Гарант на туроператора по смисъла на чл. 97 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗК "ЛЕВ ИНС" АД, застрахователна полица № 00080001/13062110000034 от 15.01.2021 г.
 • Местна валута: египетска лира

Важно: Цените на екскурзиите са валидни при минимум 6 човека

Хотели по програмата

Допълнителна информация

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ В ХУРГАДА

ЕКСКУРЗИЯ ВЪЗРАСТЕН ДЕТЕ 3-11,99 г.
Целодневна екскурзия до Кайро с автобус 190 лв. 95 лв.
Целодневна екскурзия до Луксор с автобус 190 лв. 95 лв.
Обиколен тур в Хургада 44 лв. 22 лв.
Разходка с лодка с прозрачно дъно 80 лв. 40 лв.
Джип Сафари 110 лв. 55 лв.
Разходка с подводница „Синдбад” 90 лв. 45 лв.
Шоу с делфини 80 лв. 40 лв.
Ориндж бей 90 лв. 45 лв.
 • Намалението за деца за екскурзиите до Кайро и Луксор е от 6-11,99 г., а за останалите екскурзии от 3-11,99 г.

Цените са валидни при минимум 6 човека!
Забележка:
 • Екскурзиите се провеждат на РУСКИ или АНГЛИЙСКИ език.
 • 10 лв. на човек се доплащат в случай на транспорт от хотели в Сома бей, Макади, Ел Гуна, Сафага или Сал Хашиш

Целодневна екскурзия до Кайро с автобус
Отпътуване от Хургада след полунощ с представител на посрещащата агенция, който ще ви откара до Кайро, ще пристигнете в Кайро рано сутринта и ще бъдете посрещнати и придружени от екскурзовод, за да посетите Египетския музей, който представя артефакти от фараонския период. Музеят показва рядка колекция от 5000 години изкуство, която се смята за най-голямата най-ценна колекция от египетско изкуство в света. Представени са над 250 000 истински артефакти, включително експозиция, посветена на колекцията от съкровища на Тутанкамон, злато и бижута, които са били затворени в гробницата му в продължение на над 3500 години, преди да бъдат открити през 1920 г., когато е гробницата му е разкопана.
Обядът ще бъде сервиран в местен ресторант с добро качество в Кайро.
След това ще продължите, за да се насладите на пътуване до Хеопсовите пирамиди, Хфрен и Микерин. След това ще посетите Великият сфинкс, главата на фараон с лъвско тяло, която датира от времето на Хефрен, обиколката включва и посещение на храма Вали, който принадлежи към хефренските пирамиди.
Безплатна обиколка и пазаруване в магазин за парфюми.
И накрая, ще се върнете обратно до Хургада преди залез слънце.
Не пропускайте да си подготвите: защитен крем против слънце, памучна тениска, спортни обувки.
Включено в цената:
• Всички трансфери с частен климатизиран автобус
• Частен англоговорящ гид - египтолог
• Входни такси за всички споменати обекти
• Всички данъци и такси за обслужване
• Обяд в местен ресторант
В цената не е включено:
• Всички екстри, които не са споменати в маршрута
• Бакшиши
• Напитки по време на обяд

Целодневна екскурзия до Луксор с автобус
Ще ви вземат от хотела ви в Хургада и ще пътувате до Луксор с климатизиран луксозен автомобил, за да посетите известния Храм Карнак - най-голямото място за поклонение, което някога е било построено. Древното му име Ипет-исут означава „най-свещените места“. Храмът, или по-точно комплексът от храмове, е построен преди повече от две хиляди години от поколение след това поколение фараони. В рамките на комплекса ще видите великата „Хипостил зала“ – една невероятна гора от гигантски стълбове.
Ще се насладите на обяда по пътя в местен ресторант в Луксор.
След това ще посетите Западния бряг на река Нил, за да посетите двете колосални статуи на Аменхотеп III (Колосите на Мемнон), а след това ще посетите Долината на царете, където са били открити великолепните гробници издълбани дълбоко в пустинната скала, богато украсени и изпълнени със съкровища за задгробния живот на фараоните, ще посетите 3 гробници. По-късно ще посетите храма Хатшепсут в Ел Дейр Ел Бахари, този впечатляващ храм, посветен на кралицата. Храмът на единствената жена фараон Хатшепсут се издига от пустинната равнина в поредица от тераси.
След това ще имате възможност да се насладите на свободно време в Луксор за пазаруване в оригиналните фабрики за папирус и алабастър и след това ще продължите обратно до вашия хотел в Хургада.
Не пропускайте да си подготвите: защитен крем против слънце, памучна тениска, спортни обувки.
В цената е включено:
• Всички трансфери с частен климатизиран автобус
• Частен англоговорящ гид - египтолог
• Входни такси за всички споменати обекти
• Всички данъци и такси за обслужване
• Обяд в местен ресторант
В цената не е включено:
• Всички екстри, които не са споменати в маршрута
• Бакшиши
• Напитки по време на обяд

Обиколен тур на Хургада
Обиколката минава през цяла Хургада, стария град и новия град. Тръгвате следобед около 14:00 ч. и продължава до около 18:30 ч. Включва посещение на Аквариум център - коптска църква - ислямска джамия (само отвън) - улица в стария град, пазаруване и безплатна обиколка с безплатна напитка, включително.
Връщане обратно до хотела.

Разходка с лодка с прозрачно дъно
Представител на туроператора ще ви вземе от хотела, за да ви откара до пристанището, където ще се качите на 18-метрова лодка с прозрачно стъклено дъно. Лодката е триетажна, на 1-вия етаж има слънчева тераса за слънчеви бани, 2-рия етаж е комфортен салон за релакс, 3-ти - е стъклена стая под водата за максимално осигуряване на панорамна гледка към уникалния подводен живот на Хургада. Ще имате възможност да се насладите на незабравимо плаване над неповторими коралови рифове, сред пъстроцветни морски обитатели.
Цената включва:
• Трансфер от и до вашия хотел
• Билет за лодка с прозрачно дъно и такси
• Спирка за гмуркане с шнорхел около половин час
Цената не включва:
• Всички екстри, които не са споменати в маршрута
• Бакшиши
• Лични разходи

Джип Сафари с вечеря и ориентарско шоу
В 11:00 ч. Вашият пустинен водач и шофьор ще ви вземат от хотела в Хургада с джип 4x4, за да започнете
35 км си пътешествие през пустинята. Пътуването ви минава през планините на Хургада и ви довежда до бедуинско село, където ще се запознаете с живота и традициите на бедуините, ще имате възможност да яздите камила и ще станете свидетели на невероятната гледка на залеза в пустинята. Вечерта продължава с вечеря на барбекю, с включени минерална вода и безалкохолни напитки. Ще се насладите на ориенталско шоу, след което с джиповете ще се приберете до вашия хотел в Хургада.
Не пропускайте да си подготвите: слънцезащитен крем, памучна тениска, спортни обувки и панталони.
Цената включва:
• Трансфер от и до вашия хотел
• Местен гид
• Бутилирана вода по време на пътуването
• Всички трансфери с Jeep safari 4x4 WD (максимален капацитет 6 души на автомобил)
• Спирка, за да видите мираж
• Разходка с камила в пустинята
• Панорамен изглед към Хургада и изглед към залеза
• Вечеря на барбекю с минерална вода и безалкохолни напитки
• Ориенталско шоу
• Всички данъци и такси
Цената не включва:
• Всички екстри, които не са споменати в програмата
• Лични разходи
• Всички екстри, които не са споменати в програмата
• Бакшиши


Разходка с подводница „Синдбад”
Ще ви вземат от хотела ви в Хургада за фантастично подводно пътуване с подводницата Синдбад, за да откриете прекрасния морски живот на Червено море. Това е единствената подводница в Близкия изток, тя побира 44 пътници и има екипаж от двама пилоти. Синдбад ще ви отведе в едно прекрасно пътуване под водата на Червено море. Тя се спуска на дълбочина до 22 метра, където можете да видите различни видове коралови рифове и цветни риби. Не е необходимо да сте водолази.
Цената включва:
• Трансфер от вашия хотел и връщане от модерен автобус
• Входни такси и подводен билет
• Екскурзовод
• Всички данъци и такси за услуги
Цената не включва:
• Всички екстри, които не са споменати в програмата
• Бакшиши

Шоу с делфини
Ще ви вземат от хотела и след приблизително 2,5 часа път ще отидете в делфинариум, където ще наблюдавате забавно шоу с делфини и тюлени. След шоуто ви връщат в хотела
Цената включва:
• Всички трансфери с частен климатизиран автобус
• Частен англоговорящ гид
• Всички данъци и такси за обслужване
Цената не включва:
• Всички екстри, които не са споменати в маршрута
• Бакшиши
• Лични разходи

Ориндж бей / Orange bay
Започваме нашето пътуване, плавайки в приятна компания с комфортна лодка от Хургада, за да прекосим Червено море под сутрешния бриз и нежното слънце. Пътуването започва в 08:00 и продължава до 15:00, включва 02 спирки за гмуркане с шнорхел и една спирка на Orange Beach
Цената включва:
• Урок по гмуркане с шнорхел
• Оборудване за гмуркане с шнорхел
• Спасителна жилетка
• Безалкохолни и топли напитки
• Обяд
Не пропускайте да си подготвите: слънцезащитен крем, памучна тениска, кърпи.
Цената не включва:
• Всички данъци и такси за услуги
• Всички екстри, които не са споменати в маршрута
• Бакшиши
• Лични разходи
• Допълнителни дейности


Защо да резервирате с Dream Holidays?
Коректност и професионализъм
През годините изградихме стабилна и доверена мрежа от партньори по целия свят, представители на най-големите местни туроператори и агенти
Качество на разумни цени
Проверили сме лично всеки хотел, който предлагаме. Съставяме грижливо и внимателно всяка програма и винаги изпращаме наш представител на място, за да гарантираме коректното и отлично обслужване
Хиляди доволни клиенти
Инвестираме в създаването на незабравими спомени и лоялните ни, дългогодишни клиенти гарантират за това
Резервирай и печели
Пътувай с Дрийм Холидейс, стани част от програмата за лоялни клиенти и получавай отстъпка от всяка своя сметка