Грузия
Екскурзия до Грузия и Азербайджан

За офертата

Баку, Азербайджан
8 дни / 6 нощувки

от 1899
лв.Дати на отпътуване:


Транспорт:
Самолет


 

 

Програма

Екскурзия до Грузия и Азербайджан
Период на 03.09.2019 - 10.09.2019
8 дни / 6 нощувки

Цена за резервации до 15.04.2019 г. – 1899 лв. на човек в двойна / тройна стая.
Цена след 15.04.2019 г. – 1999 лв. на човек в двойна / тройна стая.


Огънят е в основата на всяка легенда за богатата столица на Азербайджан – Баку. Тази перла на Каспийско море е сред най-старите градове на петрола и до днес се развива именно благодарение на необятните залежи от черното злато. Баку е и крупен културен център не само в Азербайджан, но и в целия Изток. Тук за пръв път в мюсюлманска страна е вдигната завесата на национален театър, прозвучала е опера, издаден е първият вестник и др. Затова милиони туристи от цял свят идват всяка година, за да видят този богат на всичко Град на огъня. 
Планини, ски, плажове, вкусна скара с червено вино, а в бонус необичайни, но забавни наздравици. Всичко това се намира в Грузия. Страната, която граничи с Русия на север, Азербайджан на изток, Армения и Турция на юг и Черно море на запад, е все по-любима дестинация на туристите. Ако някога сте се чудили дали да посетите бившата съветска република, в тази статия ще ви покажем причините, които ще ви накарат със сигурност да стегнете куфарите за Задкавказието.

ПРОГРАМА:

ДЕН 1:
Среща на летище София в 10.00 часа. Полет до Баку – 11:55 ч. Пристигане в столицата на Азербайджан, град Баку в 16:05 ч. Трансфер от летището и настаняване в хотела в центъра на Баку. Свободна време за запознаване със столицата на Азербайджан. Вечеря. Нощувка
 
ДЕН 2:
Закуска в хотела. Панорамна обиколка на Баку, след която ще се разходим по тесните улички на стария град, ще чуем удивителните истории, свързани с Момината Кула. Тя стои тъмна и загадъчна, с изглед към морето в южния край на Баку, в стария, ограден град Ичери Шехер. Кулата е построена през XII век. Името и "Момина" символизира, че е непревземаема, непобедена, което означава, че кулата не е била никога превземана от враг.
След това ще посетим един от най впечатляващите паметници на азербайджанската архитектура – двореца на Ширван шах (XV век)., който е величествено разположен на най високата точка от древната част на Баку, Ичери Шехер. Ще видим  Замъка Синик Гала, Кераван Сарай, Джума Джамия и ще се разходим по един от най големите в света булеварди - Бакински булевард.
Свободно време за обяд, по желание - (заплащане на място) или почивка на чаша ароматен чай.
След обяд екскурзията продължава с влизане в космическо белоснежния Културен център Гайдар Алиев. В центъра се помещават конферентна зала (зала), галерия, и музей. Проектът е предназначен да играе съществена роля в интелектуалния живот на града. Намира се в близост до градския център, и играе ключова роля в преустройството на Баку. Международно призната архитектурна работа, сградата на Алиев център на Гейдар се превърна в знакова забележителност на модерния Баку, заради иновативния и авангарден дизайн. От историческата част на  града, екскурзията се пренася в съвременния мегаполис. Една от главните забележителности на младия град са БАКИНСКИЯ БУЛЕВАРД, ОГНЕНИТЕ КУЛИ И ПЛАНИНСКИЯ ПАРК, откъдето се открива уникално красивата панорамна гледка към града.
Вечеря в национален ресторант – включена в цената /не включва алкохолни напитки/.
Трансфер до хотела. Нощувка
 
ДЕН 3:
Закуска в хотела. Напускаме хотела и отпътуваме за грузинско-азербайджанската граница. Ще се отправим към Лагодеки на границата между Азербайджан и Грузия. Посрещане от представител на фирмата партньор. Отпътуване за Шеки. 
Следва екскурзията в най-старият град в Азербайджан - удивителен, разположен в живописен планински район с тесни ждрела и зелени долини, реки, водопади и минерални извори сред гъсти гори. В древни времена тук се е продавала коприна, като от тук е минавал великият Път на коприната. В Шеки има исторически музей, в който туристите могат да разгледат артефакти от различни епохи. Друго интересно място е летният дворец на Кхан. Той има прекрасни фасади, декорирани с флорални мотиви. Тук можете да видите различни стенописи, рисувани от най-добрите майстори. В този малък „двуцветен град” (заради ярките червени керемидени покриви, потънали в зеленина) ще видим много кервансараи, Двореца на Шекинските ханове, джамията „Джума” от XVIII век, минарето на Гилейлинската джамия, също от XVIII век, средновековните бани. А знаменитата шекинска коприна и до ден днешен е един от най-търсените и скъпи текстилни материали.
Настаняване в хотел 4*. Вечеря. Нощувка.
 
ДЕН 4:
Закуска. Отпътуване за Тбилиси. Пристигане в града след обяд. Панорамна обиколка на града - Катедралния храм «Самеба» («Света Троица» символ на грузинското възраждане, единство и бесмъртие.) Храмът се извисява над Тбилиси на върха на планината св. Илия. Църквата Метехи (V в.) – красив и горд символ на Тбилиси.  Посещение на съвременния архитектурен шедьовър – Моста на Мира и парка Рике, улица Шарден, Леселидзе. Настаняване в хотела. 
Вечеря в национален  ресторант с фолк програма /не включва алкохолни напитки/. Нощувка. 
 
ДЕН 5:
Закуска в хотела. Отпътуване за извънградска екскурзия – западна  Грузия - Мцхета (Втория Иерусалим). 
Мцхета – живия летопис на  Грузия. Разкопките на нейна  територия са дали огромен археологически материал, обхващащ няколко хилядолетия. 
Изкачване в манастира Джвари (V в), където, според сказанията се е молила  просветителката на  Грузия Святата Нино. От тук  се открива прекрасна панорама. 
Следва посещение на храма  Катедрален  Събор «Светицховели» - строителството на храма съвпада с  новия етап на разцвета на  Грузия. Той е не само едно от главните архитектурни съоръжения на цяла Грузия, но и църковният център на Грузия. Покупка на сувенири. Пътешествието продължава по Военно-грузинския път към крепостта и манастира Ананури, които красиво са усамотени  на брега на Жинвалското водохранилище. Отпътуване за гр. Степанцминда (Бивш Казбеги), знаменит със  своето  живописно разположение  в планината  Голям Кавказ. Това градче е  център на високопланинския туризъм и алпинизъм.  Ще посетим старинната  Гергетска Църква  Св. Троица (XIII в.) Църквата е построена на десния бряг на река Чхери, ляв приток на река Терека, на надморска височина 2170 м., под връх Казбег. Прибиране в хотела. Вечеря. Нощувка. 
 
ДЕН 6:
Закуска в хотела. Днес ще се запознаем с грузинското винопроизводство и гостоприемство. В източната част на Грузия, уютно е разположена - Кахетия. 
Ще спрем в Сигнахи – градът на  любовта. Това слънчево и уютно градче е съчетало в себе си елементи от южно-итальянските и грузински архитектурни прелести. 
Ще видим също крепостта  Сигнахи, влязла в списъка с най-известни и мащабни по големината си крепости в Грузия. 
Ще посетим манастирския и епископски комплекс Свети Георги - женски монастир «Бодбе». Тук се намира женски манастир с базилика, посветени на Света Нино, свещено място, след посещението на което се изпълняват най-съкровените желания. 
Пристигане  в село Велисцихе. Дегустация на два сорта  вино и грузинска водка – чача в музея и във винарна Нумиси. Ще  наблюдаваме и ще участваме  в процеса на приготвяне и изпичане на ароматния грузински хляб – шоти. 
Връщане в Тбилиси. 
 
ДЕН 7:
Закуска в хотела. Започва  екскурзия в Национално Историко-художествения комплекс Гобустан и 3D Музей, разположени на 60 км от г. Баку, с впечатляващи скални изображения – петроглифи /гравюри/, изсечени от първобитните хора на стените на пещери, скали и каменни вдлъбнатини. Тези първобитни паметници на изкуството, изобразяват културата, флората, фауната, светогледа, обичаите и традициите на древните азери. 
По пътя към града, ще посетим джамията Биби-Ейбат, расположена  на брега на Бакинския залив, в който има гробове и  могили на  почитани и уважавани хора (там е и  могилата /паметник на Укейми ханъм, потомка на пророка Мохамед). Свободно време за обяд. 
Турът продължава с преминаване  на Апшеронския полуостров, където ще  посетим храма на вечния огън Атешгях  - място, което никой не очаква да срещне толкова близо до Баку. Храмът на поклонниците на огъня, които са пристигнали тук преди  повече от 500 години от Индия и живяли по тези места до XIX век до ден днешен привличат тук поклонници. 
Ще видим  Янардаг - планината с природния вечен огън и голямо количество уникални исторически паметници, сред които многочислени храмове, замъци, 
крепости и отбранителни кули от епохата на средновековието. 
Връщане в Баку. Вечеря. Нощувка. 
 
ДЕН 8:
Пристигане на аерогара Баку рано сутринта. Полет за София в 8:30 ч. Пристигане в София в 10:55 ч. 


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • Самолетни билети с АК Бута Ер с включени летищни такси, салонен багаж 10 кг. и чекиран багаж 23 кг.;
 • Всички трансфери по програмата;
 • Екскурзоводско обслужване по целия маршрут от местни екскурзоводи на руски език;
 • 3 нощувки със закуски и вечери в Баку, хотел 4*;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Шеки, хотел 4*;
 • 2 нощувки със закуски и вечери в Тбилиси хотел 4*;
 • 1 фолклорна програма с музика на живо в Тбилиси (без включени напитки);
 • 1 фолклорна програма с музика на живо в Баку (без включени напитки);
 • Туристически обиколки по програмата;
 • Входни такси в обекти, посочени в програмата.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Стойността на виза за Азербайджан – 35 евро;
 • Разходи от личен характер;
 • Бакшиши – 50 USD - заплащат се в офиса фирмата;
 • Застраховка “Отмяна на пътуването”.

Минимален брой участници за осъществяване на екскурзията: 21 човека.

Условия за записване:
 • Депозит: 800 лв. при подписване на договор.
 • Пълна сума до 45 дни преди отпътуване.

ПОЛЕТНА ИНФОРМАЦИЯ:
Дата Излита от Час Каца в Час
03.09.2019 София 11:55 ч. Баку 16:05 ч.
10.09.2019 г. Баку 08:30 ч. София 10:55 ч.
 
Полезна информация:
 • Местна валута в Грузия: лари (GEL); 1 грузинско лари = 0.65 лв.
 • Местна валута в Азербайджан: манат (AZN); 1 манат = 1 лв.
 • Часово време спрямо България: Баку + 2 ч., Тбилиси + 2 ч.

Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата:
 • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация и предварително издадена виза, получена в дипломатическите и консулските представителства на страната в чужбина. *Агенцията оказва съдействие за получаване на електронна виза. Необходими документи в JPEG - формат: попълнен визов формуляр, актуална цветна снимка формат 3х4 см, цветно копие на паспорта – предоставят се най-късно 40 дни преди датата на отпътуване

Хотели по програмата

Допълнителна информация

Защо да резервирате с Dream Holidays?
Коректност и професионализъм
През годините изградихме стабилна и доверена мрежа от партньори по целия свят, представители на най-големите местни туроператори и агенти
Качество на разумни цени
Проверили сме лично всеки хотел, който предлагаме. Съставяме грижливо и внимателно всяка програма и винаги изпращаме наш представител на място, за да гарантираме коректното и отлично обслужване
Хиляди доволни клиенти
Инвестираме в създаването на незабравими спомени и лоялните ни, дългогодишни клиенти гарантират за това
Резервирай и печели
Пътувай с Дрийм Холидейс, стани част от програмата за лоялни клиенти и получавай отстъпка от всяка своя сметка