Почивки
Екскурзии
Почивка в Кипър - Лимасол от Варна - с тръгване всеки четвъртък и неделя
Почивка в Кипър - Лимасол от Варна - с тръгване всеки четвъртък и неделя
Ларнака, Кипър
8 дни / 7 нощувки

от 479
лв.Дати на отпътуване:
01.07.2018 - 31.10.2018 г., 01.10.2018 - 31.10.2018 г., 15.10.2018 - 31.10.2018 г.

Транспорт:
Самолет 

Кипър е третият по големина остров в Средиземно море, с площ 9 251 кв. километра. Географското му положение е в Азия. Той се простира на 240 км от изток на запад, като по ширина достига 100 км от север на юг. Кипър е разположен в североизточната част на Средиземно море на разстояние 380 км от Египет, 105 км от Сирия и 75 км от Турция.
По-голямата част от острова е зает от гори. До северния бряг по ширина се простира планинската верига Кирения. В западната част е широка 15 км, а в източната се разширява до 25—30 км. Западната част е по-висока; отделни върхове надвишават 1000 м. Най-високата част е върхът Акроманда (1023 м). Югозападната половина на острова е зает от обширния горски масив Троодос, прорязан от надлъжни речни долини. Наи-висока е северната част, където се извисява връх Олимп (1951 м). Между хребетите се простира полухълмистата равнина Месаория, напоявана в дъждовния период от река Акаки на запад и река Педиеос на изток. Равнината Месаория е образувана от морски отложения, предимно от Кватернера. Защитена от ветровете, тази равнина има благоприятен климат за отглеждане на зърнени култури и представлява житницата на Кипър. Полетата с пшеница и ечемик се редуват с маслинови гори, черница и портокалови дървета, а на предпланинските възвишения се редуват с лозови насаждения. Спускайки се на изток и югоизток, равнината Месаория преминава в крайбрежните низини на заливите Амохостос и Ларнака.
Климатът на Кипър е средиземноморски, с влажна топла зима и много горещо сухо лято. Слънчевите дни през годината варират от 300 до 350. Средногодишната температура достига +20,5°. Средната температура на най-горещия месец (август) е +35°, а най-хладния (януари) е 0°. Средната зимна температура е +15 °C, лятната +30 °C.

Основни забележителности:
 • Могилата на Лазар
 • Гробницата на Хала Султан
 • Кипърски археологически музей.
 • В старата част на Фамагуста има крепост от XIV—XV век, в чиято кула е живял прототипът на Отело, венецианският пълководец Христофор Моро.
 • Развалините на древния град Саламис.
 • До Кирина — руините на готическото абатство Белапаис, Музеят на корабокрушенията.
 • Манастирът Ставровуни е основан според преданията през 327г от Света Елена.

ПРОГРАМА:
ПЪРВИ ДЕН / Варна - Ларнака
Полет Варна - Ларнакас авиокомпания Wizz air. Кацане в Ларнака. Посрещане от представител на компанията - партньор в Кипър. Трансфер до избрания хотел. Настаняване след 14:00 ч. Свободно време, нощувка.

ВТОРИ ДЕН - СЕДМИ ДЕН / Лимасол
Закуска. Свободни дни за почивка и допълнителни екскурзии. Нощувка.

ОСМИ ДЕН / Ларнака – Варна
Закуска, ранен трансфер до летището за полет до Варна.

Цената е в лева на човек и включва:
 • 7 нощувки на съответната база изхранване в хотел по избор;
 • Трансфер летище Ларнака - хотел - летище Ларнака;
 • Медицинска застраховка "Помощ при пътуване" с покритие 5 000 евро на ЗАД "Армеец";

Цената не включва:
 • Самолетен билет Варна - Ларнака - Варна - цена от около 220 евро с включен само ръчен багаж с размери до 55х40х23 см, до 10 кг. (цената подлежи на препотвърждение при резервация) с редовен полет на Wizz air
 • Допълнителни екскурзии
 • Разходи от личен характер
 • Можете да вземете ръчния си багаж на борда, само ако закупите Wizz Priority, цена от 16 лева в посока в зависимост от момента на заявяването.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
 • до 60 календарни дни преди датата на отпътуване – не се удържа такса
 • от 59 до 30 календарни дни преди датата на отпътуване – удържа се такса в размер на внесения депозит
 • от 29 до 20 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 85% от общата сума на туристическия пакет
 • по-малко от 19 календарни дни преди датата на отпътуване до деня на отпътуване – таксата е в размер на 100% от общата сума на туристическия пакет
Ако посочените срокове не противоречат на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ЗАПИСАНИ УЧАСТНИЦИ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО: НЯМА

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • Задграничен паспорт или лична карта с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане
 • Подписване на договор за организирано пътуване


ПЛАЩАНИЯ:
 • Депозит в размер на 50%
 • Пълно плащане – 30 дни преди датата на заминаване
 • Плащанията се извършват в офисите на туроператора в лева или с дебитна/кредитна карта или по банка.

ЗАБЕЛЕЖКИ:
 • Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност
 • Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания
 • Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказана туристическа виза, където се изисква такава
 • Туроператорът не носи отговорност за загубата на багаж по време на полетите.
 • Паспортни и визови изисквания: за пътуване до Кипър е необходимо да притежавате международен паспорт или лична карта с валидност 6 месеца от датата на връщане
 • Застраховката, включена в туристическия пакет, покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица
 • Информация относно отпътуването (сборен час и място, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите до 7 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон
 • Гарант на "Дрийм Холидейс" по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗАД "Армеец" АД, застрахователна полица № 17 100 1315 0000648285 от 04.01.2018 г.
 • Туроператорът предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт със ЗАД „Армеец“ АД до 5 дни след сключване на договор.
 • Местна валута: евро


ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:
Допълнителни екскурзии от Лимасол с екскурзовод на английски език:
Екскурзия Цена за възрастен Цена за дете до 11,99г.
Никозия - Ларнака 98 лева 62 лева
Съкровищата на Тродос – джип сафари 147 лева 86 лева
Фамагуста и Кирения 135 лева 74 лева
Акамас джип сафари и круиз Синята лагуна 172 лева 110 лева
Пафос - Курион 98 лева 62 лева
Цените не включват входни такси и обяд

Никозия - Ларнака - всеки четвъртък
От: Лимасол
Среща / точка за вземане: от хотел
Времетраене на екскурзията: целодневна
Език: английски
Цената включва: транспорт и водач
Други: Моля, вземете с вас международни паспорти или лични карти
Описание:
Никозия е най-големият град на остров Кипър и столица на Република Кипър, както и на частично признатата Севернокипърска турска република. Никозия е последната разделена столица в света с така наречената "Зелена линия". Градът е търговски и промишлен център. По време на тази екскурзия ще се запознаете с невероятната архитектура на града малките тесни улици, невероятно красиви църкви и джамии. По време на цялата обиколка Вашият водач ще Ви разкаже истории и забавни факти за околността. Едни от незабравимите спирки на тази екскурзия са: Катедралата Света София и пазара. Катедралата Света София е превърната в джамия.
Ларнака – ще посетите великолепната църква Св. Лазар – един от най-добрите примери на Византийската архитектура. Ще имате свободно време за разходка, кафе или обяд на крайбрежната алея и възможност за плаж.
АКЦЕНТИ:
 • Емблематичните забележителности
 • Вашият гид ще разкаже за забележителната богата култура и история на Никозия
 • Свободно време

Съкровищата на Тродос - джип сафари - всяка сряда
От: Лимасол
Среща / точка за вземане: От хотел
Времетраене на екскурзията: Целодневна
Цената включва: водач и транспорт
Език: Английски
Описание:
Ако желаете да избягвайте от шума и суетата на туристическите курорти то това пътуване е за Вас.
АКЦЕНТИ:
 • Спиращи дъха пейзажи
 • Релаксация в спокойствие и тихи планински райони
 • Посещение на манастир Света Богородица
Пътуването започва през „екологичната вътрешност“ на Кипър към планината Олимп, продължава през долините Лемесос и Ларнака по пътя към най-богатия манастир на острова. По време на това пътуване пред Вас ще се открият най различни гледки към живописни села, руини от древната Византийска цивилизация и спираща дъха природа. Манастир Света Богородица е основан през Византийската епоха и е известен с богатството си от съкровища. Тук ще имате време да посетите и водопада Миломерис. По време на екскурзията има възможност за обяд срещу допълнително заплащане.

Духът на Фамагуста и Кирения - всеки понеделник
От: Лимасол
Среща / точка за вземане: От хотел
Времетраене на екскурзията: целодневна
Цената включва: транспорт и водач
Други: Моля, вземете с вас международни паспорти или лични карти
Език: Английски
Описание:
Това целодневно пътуване ще ви запознае с историята на Фамагуста. Ще имате възможност да разгледате изоставения "Призрачен град", който остава запечатан от времето на турското нашествие през 1974 година. По пътя вашият водач ще Ви разкаже всички исторически факти и приказни легенди за историческия пристанищен град. След посещението на катедралата "Свети Никола", ще имате свободно време да се разхождате из стария град Фамагуста.
Кирения – ще посетите замъка в Кирения и ще се насладите на красивите гледки около замъка, разположен на старото пристанище. По време на екскурзията има възможност за обяд срещу допълнително заплащане.
Други: препоръчваме с Вас да вземете бански, слънце защитен крем и фотоапарат.

Акамас джип сафари и разходка с лодка до Синята лагуна - всяка събота
От: Лимасол
Среща / точка за вземане: От хотел с препотвърждение 24 часа преди екскурзията
Времетраене на екскурзията: Целодневна
Цената включва: водач, транспорт
Език: Английски
Важно: моля, бъдете с удобни обувки.
Описание:
По време на това приключение имате шанс да опознаете последната неразвита крайбрежна граница на Кипър, дивия полуостров Акамас. Това пътуване е идеално за любителите на природата от всички възрасти. Нашият маршрут минава през всички задължителни забележителности и невероятни пейзажи на този резерват. Ще имате възможност да се разходите из Авга която ще Ви очарова с варовитите си скали и невероятни скални масиви. Спокойно можем да наречем това място „Рая на дивата природа“ с над 168 различни вида птици, животни и растения. Можете да посетите Лара Бей, дом на защитените зелени костенурки. Последната спирка от това приключение е „Баните на Афродита“ в Лачи легендата гласи, че водите имат магически подмладяващи свойства.
По време на екскурзията има възможност за обяд срещу допълнително заплащане.
От пристанището в Лачи ще започне разходката с лодка с прозрачно дъно. Ще посетите известния Фонтан на любовта. Следва спиране в най-известния залив в Кипър – Синята лагуна и възможност за плуване и гмуркане.

Пафос - Курион – всеки вторник и четвъртък
Исторически градове, древна архитектура и легенди.
От: Лимасол
Среща / точка за вземане: от хотел
Времетраене на екскурзията: целодневна
Език: английски
Цената включва: транспорт и водач
Други: носете си бански и плажна кърпа.
Описание:
Ще разгледаде древния град Курион с известния му и великолепен театър и сгради с красиви мозайки. Ще плувате във водите, където според легендата се е родила Афродита – Богинята на любовта. Ще се разходите в пещерите и катакомбите на Соломон в древната столица на Кипър – Пафос. Ще видите колоната на Св. Павел, където той е бил привързан като наказание за проповядване на Християнството.
Ще имате свободно време да разгледате археологическия град Като Пафос със старата Венецианска крепост (включен в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство от 1980). Ще видите и Къщата на Дионис с мозаични декорации от втори век.Ще може да се насладите на обяд в един от многобройните привлекателни ресторанти на Старото пристанище. Обядът е по избор и срещу допълнително заплащане. На връщане ще спрете в местно селище и ще можете да опитате и да купите кипърски локум.

Полетно разписание на авиокомпания Wizz air от 01.04.2018 до 25.10.2018:
Ден Номер на полет Маршрут Излита в Каца в
Четвъртък, Неделя W6 4545 Варна-Ларнака 06:15 08:15
Четвъртък, Неделя W6 4546 Ларнака-Варна 09:00 11:00ИЗБЕРИ ХОТЕЛ
479 лв.
Лимасол, Кипър
673 лв.
Лимасол, Кипър
867 лв.
Лимасол, Кипър
1855 лв.
Лимасол, Кипър
2146 лв.
Лимасол, Кипър